Trommesæt – måske det sejeste instrument

trommer

Tommy Lee, Dave Grohl, Ringo Starr og Alex Van Halen er alle navn på nogle af de mest berømte trommeslager som findes. De har alle spillet i super kendte bands; Tommy Lee i Mötley Crüe, Dave Grohl i Nirvana, Ringo Starr i The Beatles og selvfølgelig Alex Van Halen i bandet Van Halen (som han startede med sin bror). De er alle bevis på at den der sidder bag et trommesæt ikke nødvendigvis er usynlig. Når de sidder der med sine trommestikker og slår på bækkener, bastromme og alle de forskellige deler av et trommesæt – så skaber de magi. Det er derfor de har fået deres status som legender. En anden legende er Steve Gadd fra USA. Med sine trommestikker revolutionerede han trommespillet i 70-talet. Han havde en helt ny stil at spille på sit trommesæt, som stadigt påvirker trommeslagere i dag. Det er med andre ord meget svært at tale imod at trommesæt er et meget sjovt instrument, og desuden meget vigtigt at have i et band. Nedenfor er nogle sjov information om trommesæt.

Hvad gør trommesæt specielle?

Vi har allerede etableret at nogle trommestikker + et trommesæt kan skabe magi, men hvorfor er trommesæt en så vigtig del av moderne band? Primært er det på grund af at trommesæt hjælper de øvrige musikerne i bandet at holde rytmen. Med det sagt er det jo ikke kun rytmen som de tilføjer, hvis det var sådan, havde det kun været en bas tromme i et trommesæt, og ingen bækkener, lilletromme, etc. Med sine forskellige deler kan en trommeslager tilføje variation i musikken, f.eks. gennem bækkener, som jo giver en lyd de andre instrumenter ikke kan skabe. Alle de forskellige deler av et trommesæt tilføjer noget helt eget. Takket være at de sidder sammen, kan en og samme person, med kun deres krop og forskellige trommestikker som hjælp, skabe alle disse fantastiske lyde som er svære at vare uden i de fleste moderne sanger. 

Moderne trommer og el trommer

Som sagt er trommesæt en meget vigtig del af moderne musik, og i takt med den moderne udvikling bliver også trommer mere moderne. Måske er den vigtigste udviklingen at det nu findes trommesæt som er helt elektriske – fantastiske el trommer. Denne type af tromme er meget populær, fordi de har generelt lavere pris, og for at de tilføjer mange muligheder. El trommer bruges oftest sammen med hovedtelefoner, hvilket betyder at de ikke stør miljøet, hvis man f.eks. sidder hjemme og spiller. På mange måder er el trommer forskellige fra den akustiske variant. El trommer har f.eks bækkener lavet af gummi eller plast, og producerer kun en digital lyd. På grund af at det er et elektronisk lyd kan man også styre det der man vil, det er ikke tvunget at lyde som “normale” bækkener. Det samme gør sig gældende for alle de forskellige deler av et trommesæt. Dette er selvfølgelig perfekt for den moderne musik, som bruger mere og mere elektroniske lyd. 

Hvis du higer efter at spille trommer er Drumlimousine pladsen for dig at købe dit kære trommesæt, eller hvorfor ikke prøve el trommer. De har også masser trommestikker og andre tilbehør til rigtigt gode priser.