Forskellige slags proteinpulver

For de meget træningsbevidste mennesker, så er køb af proteinpulver en essentiel del af det månedlige budget. 

Protein er en af de vigtigste makronæringsstoffer i kroppen. Både til vedligeholdelse af muskler, men også vækst.
Ethvert menneske har brug for at indtage en standard mængde protein dagligt gennem maden. Men mange top atleter og bodybuildere har brug for at indtage langt større mængder.

Får du nok protein?

Det kan blive rigtig svært at skulle indtage så meget protein kun gennem mad alene.
Derfor tyer mange til at indtage det som supplement i pulverform, da det her er langt nemmere at indtage en høj mængde af protein.
Det anbefalede indtag af proteinpulver og generelt bare protein, varierer meget fra person til person. Man måler det anbefalede proteinindtag ud fra højde, vægt og køn. 

Ifølge Only-approved.dk, så skal fitnessentusiaster og øvede løftere indtage mellem 0,8-0,9 gram protein per kropsvægt.

Hvilket proteinpulver skal du vælge? Og hvad er det bedste proteinpulver?Det bedste proteinpulver er der som sådan ikke noget universelt svar på hvad er. Det kommer meget an på personen og ens endelige træningsmål.

Whey proteinpulver
Whey proteinpulver er den man oftest støder på rundt omkring online. Whey betyder oversat Valle og er et biprodukt der kommer fra at lave ost fra mælk.
Whey er kendt for at have noget af det højeste koncentrat af aminosyren Cysteine, som er helt ideelt for at bygge muskler

Ris protein
Ris protein er vegansk proteinpulver og er en smule dyre end andre typer. Proteinpulver tilbud er der til gengæld mange af. Så man vil altid kunne finde det til en fordelagtig pris Det er en allergen-fri protein og er kendt for at kunne blive optaget i kroppen langt hurtigere end andre proteintyper

Soja proteinpulver
Soja proteinpulver er kendetegnet ved at være godt til udholdenhedstræning. På grund af aminosyren glutamic, sørges der for at kroppens balance af glutamin bliver opretholdt. Det er denne der sørger for at give kroppen styrke og længere udholdenhed.
Denne type er også angivet som vegansk proteinpulver og indeholder heller ikke nogen laktose.

Casein proteinpulver
Køb proteinpulver som fx Casein hvis du ønsker at have en længerevarende frigivelse af protein i kroppen. Efter indtagelse af Casein vil kroppen over de næste 5-6 timer få et konstant indtag af protein.