Min store rejse til Tanzania

Går du og overvejer du hvor din næste rejse skal gå til? Skal den være til Asien, Afrika eller måske et land i Europa? Kan du tænke dig sol og varme eller kulde og sne? Det er præcist 1 år siden mine to venner og jeg gik med disse overvejelser!

To af mine bedste venner og jeg fyldte 30 år sidste år og ville derfor gøre noget ekstraordinært ud af den næste rejse.

Vi havde hørt en del om nogle lande i Asien, hvor der blev anbefalet at rejse til. Jeg er så heldig at have oplevet Afrika, da jeg har været i Nigeria og Tunesien, men min ven Bjarke havde set en god anmeldelse af Tanzania.

Tanzania ligger ud til det Indiske Ocean ved den Afrikanske østkyst, der bor omkring 50 millioner indbyggere i landet og dens tilhørende øer. Hvis man skal tro anmeldelserne, så har Tanzania en imponerende natur og allerbedste safari muligheder.

The Big Five

Tanzania skulle have en exceptionel natur, og et dyreliv hvor turister får de bedste forudsætninger for en god safari. Efter sigende, kan man komme tæt på The Big Five, som omfatter næsehorn, elefant, leopard, bøffel og løven. Naturen er stor og vild, men selv om den er stor, så er der tæthed mellem dyrene og det gør at der med stor sandsynlighed kan opleves flere af de spændende eksotiske dyr på samme dag.

Da jeg var i Nigeria for omkring 10 år siden, oplevede jeg for første gang en safari i en nationalpark. Her var tætheden ikke så stor mellem dyrene, hvilket gjorde at vi ikke fik oplevet det vilde dyreliv i så høj grad.

Forberedelserne inden afrejse

En af de store overvejelser vi gjorde os, før vi tog afsted var om hvorvidt, vi skulle tage afsted i høj- eller lavsæson. Høj- eller lavsæson kan have stor indflydelse på hvorvidt dyrebestanden er størst. Vi valgte at planlægge vores rejse imellem juli til oktober, da Tanzania er mest frodig og varmest denne del af året.

Fra Danmark til Tanzania

Vi var tidlig ude for at købe vores rejser til Tanzania, da vi ville planlægge vores færden i Tanzania hurtigt og finde ud af hvilke seværdigheder vi skulle se. Efter at have rejst i adskillige timer og med nogle mellemlandinger undervejs var vi lidt trætte ved ankomsten. Vores rejsebureau havde lagt en rigtig god plan ud, så vi kunne udnytte vores dyrebare tid. Den første dag gik med at komme på plads oven på rejsen der varede lidt over 9 timer, de følgende dage gik med at se alle mulige seværdigheder rundt i det spændende land. Blandt andet besteg vi Kilimanjaro, som er det største bjerg i Afrika. Vi besøgte også den populære Nationalpark Tarangire hvor vi kom helt tæt på dyrene og oplevede deres måde at leve på ude i den vilde natur. De følgende dage var planlagt nøje, så vi fik oplevet en masse og set nogle uforglemmelige seværdigheder.

Hjemrejsen til Danmark

Efter en god og uforglemmelig tur i Tanzania, var det på tide at vende næsen hjem mod Danmark.

Jeg vil gerne understrege at rejser til Tanzania kan anbefales, da det er et land man bør besøge. Det er et spændende land med flot natur og gode omgivelser. 

Med venlig hilsen Gustav 🙂

Leave us a Message