3 steder i Roskilde, hvor du kan nyde din take away

Sommeren er det bedste tidspunkt på året i Roskilde. Om sommeren kan vi glæde os til en masse hygge ude i solen. Det er om sommeren, at man virkelig mærker byens hyggelige stemning og middelalder charme. En oplagt mulighed for at nyde byen og det gode vejr er at lave en picnic, og hvis du ikke har lyst til at bruge langt tid på at lave mad i køkkenet, så er der en masse gode take away muligheder i Roskilde. Bestil for eksempel La Rusticas “take away Roskilde”, der byder på lækre italienske retter. Når maden er leveret kan du begive dig ud i byens gader til et af disse steder, der er perfekte til en picnic!

Picnic ved fjorden

Tag din take away ned til vandkanten, hvor du kan nyde den smukke udsigt mens du spiser. Roskilde havn byder altid på en hyggelig stemning samt de smukkeste udsigter. Tæt på fjorden og havnen er der flere forskellige græsplæner, som du kan sidde på. Hvis du går til venstre fra havnen, så vil du også finde smukke sandområder, hvor du kan sidde behageligt og nyde din mad. Hvis du er frisk, så kan du endda tage en dukkert efter, at du har spist, eller bare sætte dine ben i vandet. På havnen er der også mulighed for at besøge Vikingeskibsmuseet – om sommeren tilbyder museet endda, at du kan få en sejltur i et ægte vikingeskib!

Picnic i byparken med udsigt til Roskilde Domkirke

Hvis du går igennem middelalderbyens hyggelige gågade og går om bag Roskilde Domkirke, så kommer du til Roskilde bypark. Byparken er en stor og smuk park, hvor der er mange steder, der er idéelle til en picnic. Fra parken er der gåafstand til Roskilde Domkirke, shoppinggaden i Roskilde og Roskilde havn. Så der er gode muligheder for at kombinere din picnic med lidt sightseeing.