Sådan får du en mere bæredygtig have

Bæredygtighed står højt på agendaen for mange af os. Tiden er derfor kommet til at vi også tænker mere bæredygtigt, når vi indretter vores haver. Der er mange forskellige ting, som du kan gøre for at opnå en mere bæredygtig have. Her er nogle gode tips!

Vælg langtidsholdbare havemøbler

Selvom du stræber efter at have en bæredygtig have, så har du stadig behov for havemøbler, så du kan nyde haven. Ved køb af havemøbler, så gå efter langtidsholdbare møbler, så du kan genbruge dine havemøbler i mange år. Hos Havemøbelshoppens hjemmeside, https://www.havemoebelshoppen.dk/, kan du finde et stort udvalg af havemøbler, herunder teaktræ havemøbler. Teaktræ kommer primært fra Asien. I dag har EU indført restriktioner for import af teaktræ, der sikrer at møblerne er et mere bæredygtige valg. Det er blandt andet et krav at plantagerne aktivt skal plante teaktræer. Derudover er har teaktræ en lang holdbarhed, det er smukt at se på og passer perfekt ind i de fleste haver. 

Få det meste ud af dit regnvand

Indsamling af regnvand er en af de bedste ting, som du kan gøre for at få en mere bæredygtig have. Så kan du bruge vandet til at vande planterne i din have. når der er perioder med meget tørke. Du kan også bruge regnvandet til at vande planter i dit drivhus. Hvis du får samlet meget vand kan du endda også vande dine indendørs planter med regnvand. Udover at være godt for miljøet, så sparer du også penge på vandregningen ved at gøre dette. 

Prioriter græs og vælg planter, der er bedre for miljøet 

Det er meget bedre for miljøet at have en græsplæne end fliser. Med en græsplæne er det meget nemmere for regnvandet at sive ned i jorden. Derudover optager græs CO2. Græs er dog ikke det bedste for dyrene i din have, så det er bedre at have en lille græsplæne end en stor græsplæne.  

Der er også nogle planter, der er bedre for miljøet end andre. Vælg planter, der normalt vokser i lokalområdet. Gerne planter med bær for at øge dyrelivet. Du bør også have en hæk i stedet for et hegn, fordi dette er et skønt sted for fugle at bygge reder. Med hensyn til valget af planter, så kan du gå efter planter, der er rige på nektar.