Snorker din partner?

Det kan være svært at sove, hvis du har en partner, der snorker. Du prøver at skubbe til dem og få dem til at lade være med det, så du kan få din nattesøvn.

Men faktisk er snorken også et stort problem for din partner, da mange oplever, at de aldrig kommer ned i den dybe søvn, fordi deres egen snorken holder dem vågen. Hvis din partner sover mange timer hver nat, men stadigvæk er træt hele dagen, så tyder meget på, at deres snorken kommer, fordi de lider af søvnapnø.

Hvordan kan din snorkende partner blive behandlet?

Det er vigtigt at være forstående overfor din partner, for de gør det ikke for at være ond mod dig. Hvis du har en god tone overfor det, vil du også få din partner til at søge behandling og så kan I få løst problemet. Det vil gavne jeres forhold.

Din partner kan få det, som hedder en snorkeskinne. Den kan både bruges af almindelige snorkende, som ikke fejler andet, end de snorker. Her vil det især være din partner, som nyder godt af, at du ikke snorker. Den kan også bruges til dig med søvnapnø, som snorken i mellem 30-50% tilfælde er grunden til, at du snorker.

Hvordan opdages det?

Hvis du har en partner, der snorker, bør du sende ham eller hende til en tandlæge, hvor de kan undersøge dem for, hvorfor de snorker.

Hos din tandlæge undersøger de dig ved:

  • Foretager en skanning af dine kæber.
  • Måler hvor langt din kæbe skal skubbes for at undgå snorken.
  • Herefter kan der udformes en snorkeskinne, som passer til din partner.

Når din partner har sin snorkeskinne, lærer de, hvordan de bruger den og får også en brugsanvisning med hjem, så de kan læse om det senere.

Fremover vil både din partner og du opleve en langt bedre søvn, og det gør også, at I får et langt bedre forhold. Der er ingen grund til, at snorken skal komme i vejen for et godt forhold, når det er så let at behandle.

Leave us a Message