Lamper der går i harmoni med dit HiFi udstyr

lampe-ved-siden-af-højttalere

Højttalere er det element, som definerer indretningen i enhver drengerøvs hjem. Forleden købte jeg et sæt Wharfedale Reva 4, men de lamper jeg har på nuværende tidspunkt komplimenterer desværre ikke et par hvide højttalere. Derfor har jeg haft følehornene ude for, at finde en ny loftslampe, gulvlampe, bordlampe samt møbler til min stue.

wharfedale reva4

Skal du have en harmonisk indretning i dit hjem, så er du nød til at sørge for en rød tråd mellem møbler, lamper og elektronikudstyr. I dette blogindlæg gennemgår jeg nogle spændende designer lamper og flotte møbler, som jeg har skrevet på ønskelisten her til jul. Alt dette bare for et par højttaler.

Til inspiration har jeg kigget på flotte designer lamper på Andlight.dks hjemmeside. Billederne er i øvrigt taget fra deres hjemmeside.

Loftbelysning i særklasse fra Flos

De hvide højttalere gør, at jeg nu har mulighed for at ændre dynamikken i mit hjem. Førhen har jeg haft et lidt mere old-fashion klassisk look pga. jeg har haft mørkebrune gulv højttalere.
Nu kigger jeg så på at skabe et lidt mere minimalistisk, nymoderne og stilrent hjem. Her kommer Flos ind i billedet, som er en eksklusiv designer virksomhed fra Italien, der tilbyder belysning i verdensklasse.
Særligt er deres Flos Glo-Ball populær i Danmark, som er kendetegnet ved dens runde facon og en smuk hvid mat farve. Herunder ses den store model Flos Glo-Ball C2 loftslampe, som jeg har set mig lun på.

flos glo-ball c2 loftlampe

Standerlampe der siger spar to

Det fantastiske ved designer lamperne fra Flos er, at man kan kombinere deres serier på kryds og tværs, og stadig bevare samme stil. Deres Glo-Ball serie findes også i gulvlampe format, men de har samtidig en lang række andre serier, der er værd at tage et kig på. Min favorit standerlampe fra Flos er klart deres Flos IC F2 i krom farve. Den lækre hang i krom kombineret med deres hvide kugle giver et meget stilrent udtryk i min optik. Desværre er denne gulvlampe ikke justerbar, men den passer stadig meget godt ind i hjørnet ved min sofa.

flos IC F2 gulvlampe i krom

Bordlampen der matcher Flos IC F2

Flos Glo-Ball T1 er bordlampen, der i min optik går bedst i hånd med standerlampen IC F2. Derfor er den ligeledes på min ønskeliste. Ved T1’eren får du nemlig den samme elegante og opaliseret glas, der udsender et helt særligt lys. Derudover har den også den fine samme hang i krom, som ved IC F2’eren.
Den sprøde bordlampe, der passer fint til skænken, kommoden eller endda skrivebordet kan ses herunder:

flos glo-ball t1 bordlampe

Væglampen af Michael Anastassiades

Designeren bag væglampen Flos IC C/W 1 er Michael Anastassiades fra Flos. Det er sjældent du finder en lampe til væggen i så let og et elegant design, der passer perfekt ind i ethvert rum. Den smukke lampe følger selvfølgelig den røde tråd blandt alle lamperne fra Flos, og ville derfor indgå perfekt i min nye indretning til stuen.

flos ic 1 væglampe i krom

Fed sofa fra Muuto

Muuto der både designer lamper og møbler har lavet en ekstraordinær sofa, som jeg mener ville gå hånd i hånd med mine Wharfedale højttaler og kommende Flos lamper (forhåbentlig).
Sofaen jeg taler om er deres Muuto Outline til 3 personer, som har en flot mørkegrå/sort farve, der skaber en skøn kontrast til de hvide farver.

Nu vi er inde over Muuto, så er jeg simpelthen nød til lige også at nævne deres fantastiske pendel.
Her er selvfølgelig tale om deres Ambit Rail pendel i farven hvid, der kan hænge indover ethvert spisebord i mørk farve. Hvis det ikke var fordi jeg havde en lille lejlighed, så havde det helt sikkert været denne flotte pendel, som skulle hænge over mit spisebord. Mit spisebord er desværre kun til 2-3 personer, og 3 lamper hængende ned er derfor lige i overkanten efter min mening!

Muuto Outline sofa

Sprødt sofabord i elegant træ

Som du nok har gættet allerede, så er jeg glad for at have en rød tråd genne min boligindretning i forhold til de designere, som jeg vælger. Lampevalget går på Flos, og med hensyn til møbler så vinder den kære Muuto. Til at komplimentere den fine sofa og lamperne har jeg haft et kig på Muutos split table i elegant træ. Alt skal ikke være rent hvidt/sort, og derfor tænker jeg træfarven vil give et godt sammenspil.

Se bordet fra Muuto her:

muuto split table i træ

Mine gamle lamper

Det er skam ikke fordi, at mine gamle lamper ikke er flotte eller brugbare, men de passer desværre bare ikke til mine små babyer (de nye højttalere). Du kan herunder se dem jeg har haft førhen.

Artemide Tolomeo

For et år siden købte jeg Artemide Tolomeo mega gulvlampen i sort, som er en finurlig lampe. Udover at være smuk og æstetisk, så er den samtidig også justerbar, og var derfor perfekt som læselampen henover min sofa. Den sorte farve passer desværre ikke til sofaen eller mine højttalere, og skal derfor udskiftes med standerlampen fra Flos, som du så længere oppe i indlægget.

artemide tolomeo mega gulvlampe i sort

Skrivebordslampen fra Bestlite

Bestlites BL1 er en klassisker, når det kommer til valg af skrivebordslamper. Justerbar hang giver dig mulighed for, at tilpasse belysningen ved dit skrivebord. Jeg købte den faktisk i første omgang til min stue, men jeg kommer til at rykke den ind på mit lille hjemmekontor, så snart jeg har fået fingrene i Flos Glo-ball’en.

bestlite BL1 bordlampe i sort

Det sorte tema

I min gamle indretning handlede det meget om sort i forhold til lamper. Min pendel var derfor ingen undtagelse, da valget gik på en Caravaggio pendel i sort fra Lightyears. Modsat en loftlampe giver en pendel en anden dynamik, da den hænger ned fra loftet i en snor. Det bliver spændende at se, hvilken form for belysning min nye lampe i loftet kommer til at give.

lightyears caravaggio pendel i sort

Køb altid på nettet

Jeg vil altid råde dig til at lave dine køb på nettet, da det som regel er billigst. Du kan sagtens kigge på boligvarer i butikkerne, men går du hjem og Googler, så vil du helt sikkert se at både møbler og lamper er billigere online. Er du på udkig efter flotte designer lamper, så kan jeg til enhver tid anbefale Andlight.dk, hvor jeg har handlet før. Tidligere hed de dog luksuslamper, men de har stadig den fine samme hjemmeside. Desværre forhandler de ikke møbler, så der er jeg nød til at finde en anden forhandler til min Muuto sofa og brod.

Højttalerne har jeg købt på hifi-freaks.dk, som også er en fantastisk webshop. Deres hifi udstyr er ekstremt billigt, og man kan prøve det derhjemme i 30 dage.