Så er lejligheden klar til udlejning

lejekontrakt til lejligheden

Jeg har overvejet længe at skulle flytte sammen med en ven for at spare lidt penge, og nu kan det så blive en realitet. Jeg har fået istandsat min lejlighed og lejet den ud til en sød kvinde i 40’erne, som forhåbentlig er ”stueren” og nede på jorden. Jeg må indrømme, at det har været et lidt større projekt, både at skulle istandsætte lejligheden, men også sørge for at udfærdige en lejekontrakt til vedkommende. Det krævede lidt juridisk rådgivning og hjælp, men det lykkedes i sidste ende.

Flere penge og større fællesskab

Det bliver en fornøjelse at få flere penge mellem hænderne, for jeg kommer ca. til at spare 2.500 kr. om måneden på at dele husleje med min ven i hans lejlighed. Derudover glæder jeg mig også til, at have en og dele hverdagen med. Jeg er sikker på mig og Marcus får rigtig mange skønne aftener sammen på Stærevej i Nordvest. Vi har længe talt om det, også fordi ingen af os har prøvet at bo sammen med andre endnu (heller ikke en kæreste). Det var simpelthen på tide, at der skete noget nyt i vores liv!

Vi har dog lavet nogle enkelte regler, så vi ikke kommer til at blive uvenner, og det betyder bl.a. at der ikke må efterlades opvask i mere end 1-2 dage. Derudover skiftes vi til at gøre rent ca. en gang om ugen.
Jeg tror det er sundt, at vi har lavet nogle regler, så vi ikke kommer til at krydse klinger (lige foreløbigt i hvert fald).

Marcus hjalp mig med at male lejligheden, så den var klar til udlejninger – det er jeg super taknemmelig for. Han er virkelig en god ven, og det er også derfor jeg gerne vil prøve at bo sammen med ham.

Lejekontrakt – hvordan fungerer det lige

Mit største problem i forbindelse med at skulle klargøre lejligheden og flytte, har været at udfærdige en lejekontrakt, som stemmer overens med diverse regler og lovgivninger. Her har jeg simpelthen været på bar bund, så jeg var nød til at søge hjælp online. Her fandt jeg frem til online juraportalen Glitnr.com, som tilbyder juridisk rådgivning online til fordelagtige priser. Det fungerer sådan, at du kan oprette en sag, hvilket i mit tilfælde var en lejekontrakt, som jeg ønskede hjælp til. Jeg beskrev min problemstilling og oprettede sagen, herefter blev jeg kontaktet af et par jurister, som tilbød at udføre opgaven. Jeg var overrasket over hvor nemt det var, for jeg valgte blot en af dem, som herefter kontaktede mig med nogle enkelte spørgsmål, og så modtog jeg ellers kontrakten 2 dage efter.

Det kostede mig kun 750 kr., hvilket er den pris, som jurister derinde tager i timen. Det er en fast timepris, så det betyder, at du ikke bliver fanget af skjulte gebyrer eller overraskelser. Derudover er der flere jurister om udbuddet af opgaven, så betyder at ingen lyver omkring deres timeforbrug.

Det var rart lige at få en professionel besyv på en kontrakt, så jeg ved der intet for lejeren at komme efter i forbindelse med lejligheden.

Jeg kan klart anbefale at tage kontakt til Glitnr, hvis du skal have ordnet en opgave, som kræver en jurist eller advokat.

Besparede penge skal investeres

De penge som jeg sparer hver måned, har jeg besluttet mig for at investere i stedet for at bruge på materielle goder. Så de 2.500 kr. jeg sparer, vil jeg simpelthen bruge på aktier i stedet. Næste måned regner jeg derfor med at investere lidt i Amazon, som skal til at indtage det skandinaviske marked her i 2018, og de buldrer jo ellers bare derudad. Hvis du har nogle gode forslag til, hvad jeg bør investere i de kommende måneder, så giv mig lige en heads up! ?

investering af penge