X
    Categories: Blog

Sving dit barn ind i en verden af sjov

Happy little girl looking at camera while swinging on playground area

Der kan være mange ting på en legeplads som fanger et barns opmærksomhed.  Med alle de ting der er på legepladsen, så kan det være svært at vælge hvad man vil lege med først. Det kan starte med at være legehuset som bliver det første valg. Her kravler de rundt, hvor de kan fortsætte ud i et klatrenet eller rutsjer ned af den rutsjebanen som altid sidder på klatrehuset. En sikker vinder er dog altid et gyngestativ. Om man starter her eller slutter her, så byder udeleg altid på god hygge med et gyngestativ.

Et gyngestativ er nærmest en nødvendighed når der er er snakke om børn, Om vi snakker på legepladser, i en skolegård eller i baghaven, så elsker alle børn at gynge. Nogle vokser fra det med alderen, men generelt for de små så er et gyngestativ utroligt populær. At bruge et gyngestativ kan være svært i en ung alder, og der er derfor lavet flere gyngestativer til børn i alle aldre. Et gyngestativ til et barn er lavet sådan, så at de små børn ikke bare kan falde ud af den igen. Sædet er lavet så barnets ben er låst fast. Samtidig er et gyngestativ til små børn, som normalt strækker sig fra 6-36 måneder, ikke så højt, nemlig for at børnene ikke kan svinge sig alt for meget rundt i dem. Det skal være sjovt at lære og gynge og ikke intimiderende, og af den grund er det essentielt at børnene føler sig trygge og samtidig ved, at der altid er en voksen i nærheden som holder øje med dem. 

Fordelene ved et gyngestativ

Der kan være et par fordele ved at have et gyngestativ til børnene. Disse fordele er dog først aktuelle når man går fra at have et gyngestativ til børn, over til at have gyngestativ til lidt ældre børn. Her er sædet ikke lavet så man er spændt fast, men lavet så man faktisk hænger lidt løst med benene og sagtens kan falde af. Man kan på dette tidspunkt hjælpe barnet med at udvikle balance, styrke og koordinering. Det skal lige siges, at dit barn ikke pludselig udvikler superkræfter ved at gynge på et gyngestativ, men lærer lige så stille om hvordan ting bevæger sig, og hvordan man så koordinere sig herefter. Mange gyngestativer er lavet i både træ og metal og kan i disse sene år, variere i alt fra et gyngestativ med kun en gynge, men også kan også have flere gynger på. Du kan f.eks. få et gyngestativ, hvor der er et legehus med som tilbygning på selve stativet. Legehuset har så også en rutsjebane, som nærmest giver barnet alt godt fra en legeplads, samlet på et sted, hvor de får rig mulighed for en masse leg.  Det er dog ikke kun stativerne som kan variere i form, men også de forskellige gynger som følger med stativerne. Du kan få de helt normale gynger, som giver lidt plads at sidde på hvor benene kan hænge frit. En af de andre gynger er en dækgynge, som rent faktisk siger sig selv. I stedet for en flad platform af plastik, så er gyngen et dæk som både kan være lodret samt vandret.  Man kan også få en redegynge som er blevet meget populær den seneste stykke tid. Her kan man faktisk, afhængigt af størrelsen, placere flere børn samme sted og give dem en fællesgyngetur. Det er helt klart det som jeg har tænkt mig at gøre! 

admin:
Related Post