Irish Coffee er en gammel traver inden for cocktailens verden, og den har endda også en sjov oprindelseshistorie. Irish Coffee opstod nemlig tilbage i 1930’erne og 1940’erne i en irsk lufthavn. Dengang var der nemlig mange irere som tog flyet den lange vej til og fra USA. Her går historierne så på, at et fly en kold vinterdag måtte vende om netop på grund af det dårlige vejr. De mange passagerer blev herefter tilbudt kaffe blandet med irsk whiskey, og sådan gik det efter sigende til at Irish Coffee blev opfundet. Men den dag i dag er Irish Coffee stadig udbredt, og især i Danmark hvor temperaturen ofte giver os lyst til lidt varmt at drikke. Der er også flere måder hvorpå man kan lave en lækker og hyggelig Irish Coffee, og her giver vi dig guiden til at lave den bedste Irish Coffee!
Hvilken whiskey er bedst til Irish Coffee?
Når man skal lave den bedste Irish Coffee er det selvfølgelig også essentielt at vide hvilken whiskey der skal bruges til. Den mest almindelige whisky at bruge til Irish Coffee er Tullamore Dew – dette er naturligvis også en irsk whiskey som er mild og slet ikke røget i smagen. Men der er selvfølgelig ikke nogen rigtig og forkert whiskey at bruge, så hvis du ønsker en anden whiskey, så kan den også sagtens bruges! Du kan også prøve dig frem med nogle forskellige whiskeys og på den måde finde ud af hvilken whiskey der er lige dig! Køb whisky her!
Opskrift på Irish Coffee
Der er forskellige variationer af Irish Coffee, men denne opskrift læner sig ekstremt meget op af den originale.
Du skal bruge:
1 dl kaffe – stempelkaffe er det foretrukne valg i denne her sammenhæng
2 cl selvvalgt whiskey (det kunne for eksempel være Stauning Whiskey)
2 teskefulde brun farin
2 spiseskefulde fløde (skal være lidt pisket)
Varm et glas op ved at hælde varmt vand i glasset, for derefter at hælde det ud igen. Hæld derefter whiskyen i glasset og rør det op med den brune farin samtidig med at du hælder kaffen op i glasset. Til sidst hælder du det letpiskede flødeskum ovenpå.